Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser 1/2 kg
mąka 1/2 kg
żółtko jajek 2
drożdże 2 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
ocet 1 łyżka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki z serem

Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.

Ciasto wałkujemy na grubość 1 cm, wycinamy krążki szklanką, a w nich środek kieliszkiem.

Oponki smażymy na głębokim rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak