Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Madzi

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki wieprzowej bez kości 1 kg
pieczarek marynowanych 1/2 słoiczka
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka
czosnek w oleju z ziołami 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Madzi

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę, oprószyć przyprawą do gulaszu oraz solą i pieprzem. W brytfance rozgrzać 3 łyżki margaryny, wrzucić mięso, podsmażyć. Zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebule posiekać, dodać do mięsa. Dusić ok. godz. pod przykryciem. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki oraz czosnek, dusić ponownie ok. 20 min. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Zagęścić czubatą łyżeczką mąki zmieszaną z odrobiną wody. Podawać z kaszą z warzywami oraz papryczkami czerwonymi z serem solankowym w oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jussta 17.10.2013 12:45
pyszny gulasz wykorzystam przepis
Dorian 10.10.2013 12:02
apetycznie podany
caralajna 23.04.2013 18:16
fajnie prezentuje się na talerzu
Mysiunia 11.01.2013 15:30
pięknie podany! ha pewno był bardzo smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak