Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki jarskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 i pół szklanki
mleko 2 i pół szklanki
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kostki rosołowe 4 szt
marchew 1 duża
seler 1 średni
majranek do smaku
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki jarskie

Kroki postępowania

1
robimy ciasto naleśnikowe używając mąkę, mleko, szczyptę soli, szczyptę pieprzu i jajka. Ciasto musi być dość gęste.
Krok 1 - flaczki jarskie foto
2
smażymy na oleju dość grube naleśniki. Po usmażeniu kroimy je na paseczki, wyglądające jak flaki. Ja troszeczkę za szeroko je pokroiłam:)
Krok 2 - flaczki jarskie foto
3
W 4 litrach wody gotujemy startą marchew i seler, dodajemy kostki rosołowe, łyżeczkę majeranku oraz przyprawę do flaków. Gotujemy do miękkości warzyw. Zupę podajemy z przygotowanymi wcześniej naleśnikami.
Krok 3 - flaczki jarskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.01.2013 19:31
raczej zupa z makaronem albo makaron w sosie....
irenka 15.03.2012 20:30
świetne
Rogalik 13.03.2012 17:53
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak