Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka matjas z zaprawą cytrynową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjas płaty 300 g
sok z cytryny 1
wódka 8 ml
groszek konserwowy 1 puszka
jabłka 2
cebula 1
czosnek 2 ząbki
pieprz szczypta
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka matjas z zaprawą cytrynową

Na początek rybę myjemy oczyszczamy i kroimy w kostkę w włożyć do miski. Do szklanki wlać sok z jednej cytryny , i 10ml wódki skropić rybę . Dodać odsączony z zalewy groszek , 2 obrane , wydrążone z pestek pokrojone w kostkę jabłka , 1 cebule obrana i pokrojona w kostkę , 4 pokrojone w gruba kostkę , ogórki kiszone , 2 ząbki czosnku obrane i wyciśnięte przez praskę .Dodać do smaku sól i pieprz skropić resztą cytryny z wódka I dobrze całość wymieszać . Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 04.04.2012 18:53
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak