Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa z bitą śmietaną i czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 250 ml
czekolada kilka kostek
wiórki kokosowe szczypta
bita śmietana
capuccino 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa z bitą śmietaną i czekoladą

Na początek pięć łyżeczek kawy wsypać do szklanki i zalać około 250ml wrzącej wody . Następnie kilka kostek czekolady przetrzeć przez tarkę o średnich oczkach. Na górną część kawy polać bitą śmietanę , posypać wiórkami kokosowymi a następnie potartą przez tarkę czekoladą . Tak Pyszną i gorącą kawę pić w zimowy dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 13.03.2012 12:55
pycha :-) proszę o zdjęcie, chętnie zobaczę jak wygląda "na żywo" :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak