Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowy sos do mięsa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 duże
ocet jabłkowy do smaku
oliwa 50 ml
woda 2 szkl.
sól i pieprz do smaku
chili do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
banan 2-3 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowy sos do mięsa

Banany pokroić w kostkę lub plasterki i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i cebulą pokrojoną w kostkę.
Dodać ocet jabłkowy, sól, pieprz, imbir, chili i paprykę łagodną. Podlać 2 szklankami wody i gotować pod przykryciem, aż banany się rozpadną.
Odkryć i dalej ogrzewać bez przykrycia, aż część płynu odparuje i sos nieco zgęstnieje.

Podawać na ciepło lub na zimno - do mięsa pieczonego, smażonego lub mięs i szaszłyków z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

10.05.2013 16:41
Właśnie przetestowłem - świetny sos. Dodatkowo zmiksowałem go na gładko, idealnie pasował do polędwicy.
Anio?eczek 03.05.2012 17:45
OJ BARDZO CIEKAWY , SPRÓBUJĘ
edi 01.05.2012 09:21
Ciekawy:)
Habibi 14.03.2012 23:31
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak