Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki po prowansalsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
oliwa 1/4 szkl.
czosnek 2-3 ząbki
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki po prowansalsku

Pieczarki oczyścić ściereczką z drobinek torfu lub obrać ze skórki. Pokroić w połówki (jeśli są dość drobne) lub w ćwiartki (te większe).
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pieczarki i zioła prowansalskie, posolić i smażyć, często mieszając, aż pieczarki puszczą sok i skurczą się - odparować i doprawić wyciśniętym czosnkiem oraz pieprzem.
Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.10.2012 09:36
pycha pieczareczki
Habibi 05.07.2012 11:22
My lubimy na ciepło, ale także takie prosto z lodóki z bagietką z masełkiem :)
safcia 05.07.2012 10:35
robie takie jako dodatek do mieska pyszności
sunnymood 16.05.2012 17:34
na ciepło pyszniutkie
Habibi 15.03.2012 18:43
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) ******* Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak