Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła morelowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bardzo dojrzałe morele

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła morelowe

Morele umyć, podzielić na połówki, wypestkować. Mniejszą część owoców rozgnieść na miazgę, rozgotować. Dodawać partiami pozostałe morele. Smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż powidła będą spadać z łyżki płatami. Gorące powidła przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć i odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 20.07.2011 08:11
super
annamariakowalczyk3 08.07.2010 13:10
mniam,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak