Powidła morelowe

Powidła morelowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bardzo dojrzałe morele

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele umyć, podzielić na połówki, wypestkować. Mniejszą część owoców rozgnieść na miazgę, rozgotować. Dodawać partiami pozostałe morele. Smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż powidła będą spadać z łyżki płatami. Gorące powidła przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć i odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aacaac

20.07.2011 08:11
super

annamariakowalczyk3

08.07.2010 13:10
mniam,,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat