Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowo-serowy z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 mały kubek
ziemniaki 2 sztuki
olej 2 łyżki
chleb 4 kromki
parmezan 1 łyżka
camembert 1 sztuka
serek topiony 2 trójkąciki
czosnek 3 ząbki
Bulion grzybowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowo-serowy z grzankami

Bulion przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w płatki. Pieczarki i cebulę podsmażyć do zrumienienia. Zalać bulionem, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować ok 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać różne gatunki sera. Następnie zupę należy zmiksować.

Chleb kroimy w drobną kostkę. Na patelni podgrzewamy olej i na kilkanaście sekund wrzucamy nieobrane, ale zgniecione ząbki czosnku. Po chwili wyciągamy (czosnek możemy obrać i wrzucić do zupy- przed zmiksowaniem), a na patelnie wrzucamy chleb. Smażymy do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 13.03.2012 15:18
Ślicznie podane:)
Kamila/kami007 13.03.2012 10:52
mmmm
gosia47-47 13.03.2012 09:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak