Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe bez cukru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dojrzałe śliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe bez cukru

Śliwki umyć, przekroić na połówki, wypestkować. Wstawić w żaroodpornym naczyniu do niezbyt nagrzanego piekarnika, aby puściły soki. Śliwki smażyć od czasu do czasu mieszając, aż powidła będą spadać z łyżki płatami. Gorące powidła przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć i odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak