Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
kapusta 1 główka
ryż 1 woreczek
jajko 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty.

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć jom do wrzącej wody. Po wyjęciu z wody odzielić liście, Grube nerwy liściowe, lekko rozbić tłuczkiem, , ryż wypłukać ugotować na sypko, w osolonej wodzie. Następnie ryż połączyć z mięsem mielonym i jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobioną masę nakładać na liście, Zagnieść brzegi, i zwijać w ciasny rulonik. Gółąbki ułożyć w płaskim rondlu, Kostkę przyprawy rozpuścić w szklancę gorącej wody, i wlać do rondla z gołąbkami dusić gołąbki do miękkości,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.07.2012 22:12
Uwielbiam gołąbki z młodej kapusty
Wafelek2601 13.04.2012 20:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak