Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki indycze w marchewkowym kremie

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze gulaszowe 300 g
marchew 3 szt.
ziemniak 1 szt.
jajko 1 szt.
gałka muszkatołowa Prymat do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki indycze w marchewkowym kremie

Marchew oraz ziemniaka obrać, pokroić w kostkę i umieścić w garnku. Posypać solą i zalać 1,5 l zimnej wody. Gotować na małym ogniu.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodać jajo, 2 łyżeczki przyprawy do indyka oraz po ½ łyżeczki soli ziołowej, czarnego pieprzu i majeranku. Wyrobić masę mięsną. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać do gotujących się warzyw. Przykryć pokrywą i na małym ogniu gotować przez 20 minut.

Pulpeciki wyjąć. Odlać pół szklanki bulionu warzywnego, a resztę zmiksować na gładką masę. Przyprawić do smaku gałką muszkatołową i czarnym pieprzem, a następnie powrotem wrzucić mięsne kulki. Ponownie zagotować.

Podawać posypane natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.06.2012 19:04
apetyczne
pacpaw 22.04.2012 23:14
krem marzenie
Damian10 10.04.2012 23:04
pycha
Goya 22.03.2012 15:34
mniam
Iiiiii 20.03.2012 08:01
Lubie to !
aginaa 19.03.2012 19:40
mmm... pyszne
MAR3STA 15.03.2012 18:02
świetne pulpeciki;)
agnieszka137 12.03.2012 23:31
smaczne połączenie
Mati13 12.03.2012 22:28
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak