Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierogi z kasza gryczaną i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 3/4 szklanki
serek naturalny 200 g
cebula 2 sztuka
masło 1 łyżka
mąka 2 szklanka
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierogi z kasza gryczaną i serem

Kroki postępowania

1
Ugotowaną kaszę gryczaną mieszamy z serkiem. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, dodajemy ostudzoną do kaszy i serka, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Pieczone pierogi z kasza gryczaną i serem foto
2
Z mąki, jajka, oleju i soli zagniatamy elastyczne ciasto. Wałkujemy cienko i wykrawamy kręgi.
Krok 2 - Pieczone pierogi z kasza gryczaną i serem foto
3
Następnie nakładamy porcję farszu i lepimy pierożki. W tym czasie można już nastawić piekarnik na 200 stopni.
Krok 3 - Pieczone pierogi z kasza gryczaną i serem foto
4
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierożki, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 20 minut.
Krok 4 - Pieczone pierogi z kasza gryczaną i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.06.2012 17:17
bardzo fajny pomysł na pyszne pierogi
kate.500 13.05.2012 11:51
super
ziutula
ziutula 13.03.2012 08:21
smaczny farsz...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak