Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w białym winie z jabłkami i majerankiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet jabłkowy do smaku
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
miód płynny 2-3 łyżki
wino białe wytrawne 2,5-3 szkl.
cebula biała 300 czosnkowa
filety śledziowe 2 tacki
jabłko winne 1 kilka szt.(starte)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w białym winie z jabłkami i majerankiem

Śledzie osączyć z oleju, wymoczyć w zimnej wodzie przez 2-3 godziny, osączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w niewielkie kawałki.
Wino zagotować z cebulą pokrojoną w kostkę, przyprawami i octem jabłkowym. Ostudzić.
Śledzie układać w słoiku przekładając cebulą z jabłkami.
Zalać marynatą i odstawić do lodówki na dobę lub dwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.03.2012 00:38
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
msmariusz 12.03.2012 21:31
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak