Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w czerwonym winie z wiśniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 350 g
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżki
miód płynny 2 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
pieprz czerwony do smaku
wiśnie bez pestek 2/3 szkl.
wino czerwone wytrawne 2 szkl.
filety śledziowe 2 tacki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w czerwonym winie z wiśniami

Śledzie osączyć z oleju i wymoczyć w zimnej wodzie przez 2-3 godziny. Osączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w niewielkie kawałki.
Wino zagotować z przyprawami, pokrojoną cebulą i wiśniami.
Zalewę ostudzić i sprawdzić smak - ew. doprawić, jeśli czegoś brakuje.
Śledzie układać w słoiku, przekładając wiśniami i cebulą i posypując warstwy zmielonym czerwonym pieprzem.
Człość zalać winną marynatą.
Odstawić do lodówki na 48 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariusz14 09.07.2012 22:13
interesujace
mariusz14 09.07.2012 22:13
interesujace
Habibi 13.03.2012 00:38
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak