Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek zawijany.

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zioła prowansalske 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
boczek 1600 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek zawijany.

Boczek, myjemy suszymy, nacieramy ziołami owijamy folia aluminiową - odstawiamy do lodówki na całą noc.
Zwijamy boczek tworząc roladę, zwijamy sznurkiem. Najlepiej jeśli będziemy to robi z kimś. łatwiej jest obwiązać boczek;)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150*C - środkowa półka i pieczemy około 1,5h do 2 godzin.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 22.03.2012 08:50
U nas też sie taki robi :D
halina17 14.03.2012 21:13
smaczny boczek
Agiatis 12.03.2012 19:37
Dziekuje:)
iziona 12.03.2012 19:28
Wspaniały !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak