Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt korzenny wg Piotra

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 120 g
cukier puder 120 g
białko 150 g
cukier 50 g
mąka ziemniaczana 90 g
mąka pszenna 60 g
migdały mielone 50 g
Cynamon mielony Prymat 10 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 10 g
zmielone goźsziki 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt korzenny wg Piotra

Na początek do ubijaczki wlać żółtka i wsypać cukier puder wszystko dobrze ubić przez kilka minut . Następnie do innego garnka wlać białka i cukier wszystko dobrze ubić na sztywno a następnie połączyć ze sobą 2 masy i dobrze wymieszać . Następnie dodać do nich mąkę ziemniaczaną , pszenną , migdały mielone , zmielony cynamon , zmieloną gałkę muszkatołową i zmielone goździki . Wszystko jeszcze raz dobrze wymieszać i wylać do form a następnie odpiec w rozgrzanym piekarniku w temp 190 stopni C. przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak