Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płatki kukurudziane na słodko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 1,5 szklanki
ananas świeży 1/2
śmietana kremówka 100 g
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Płatki kukurudziane na słodko

Płatki przesypujemy do miseczki.Śmietanę kremówkę przelewamy do osobnej miseczki,dodajemy 1/2 małej łyżeczki cukru waniliowego i 2 stołowe łyżki cukru pudru i ubijamy na sztywno.Ananasa obieramy ze skóry,kroimy na kawałki i miksujemy.Zmiksowany ananas łączymy z bitą śmietaną.Tak przygotowany krem dodajemy do płatków kukurydzianych.Mieszamy składniki. Chrupiące płatki na słodko można jeść jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak