Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi po warszawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 0,5 kg
jajko 1 szt
woda letnia 250 ml
ziemniaki 0,5 kg
cebulka 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi po warszawsku

Zagnieść ciasto na pierogi, rozwałkować na cienki placek i małą szklanką wycinać kółka. Nadzienie czyli starte, surowe ziemniaki z przyprawami i cebulką smążyć na rozgrzanej patelni. Następnie należy poczekać aż nadzienie ostygnie. Przygotowany farsz należy nakładać po 1 czubatej łyżeczce na koła wycięte z ciasta. Ciasto należy potem składać na pół i zlepić dokładnie brzegi pierożków. W dużym garnku nastawić wodą z odrobiną soli i poczekać aż się zagotuje. Następnie wrzucić 1 partię pierogów czyli ok 15 sztuk i poczekać aż pierogi wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 21.05.2012 13:56
nigdy jeszcze nie jadłam z takim farszem,brzmi ciekawie...
gacopierz23 12.04.2012 12:27
Lubię pierogi ten farsz mnie zaciekawił Trzeba spróbować
marta34 18.03.2012 18:46
REWELACJA
RenataZ-et 15.03.2012 17:31
uwielbiam pierogi
ziutula
ziutula 15.03.2012 14:44
lubię pierogi
elzbietar64 12.03.2012 17:05
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak