Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga na parze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 4 szt
cytrynka 0,5 szt
pietrzuszka 1 gałązka
sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga na parze

Rybę obmywamy z glazury, ale jej do końca nie rozmrażamy. Rybę polewamy wyciśniętym świeżo sokiem z cytryny, następnie doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb prymat. Tak przygotowaną rybę wkładamy na sreberku do garnka do gotowania na parzę i posypujemy pietruszką. Po 10 minutach przerywamy sreberka aby woda odpłynęła i jeszcze tak przez 15 minut gotujemy na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 26.04.2012 15:47
nie mam zaufania do pangi ale spróbuję z inną rybką
krzysiu510 13.03.2012 10:10
takiej jeszcze nie jadłem, ale teraz spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak