Placki ziemniaczane po węgiersku

Placki ziemniaczane po węgiersku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 kg
  • masło

    50 gramów
  • ziemniaki

    1 kg
  • pierś z kurczaka

    0,5 kg
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej

  • cebula

    2 szt.
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • jajko

    2 szt.
  • papryka czerwona

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obrać i potrzeć, dodać jajka, dodać mąkę, dodać sól i pieprz. Smażyć na oleju.
2. Pokroić paprykę, pieczarki potrzeć. Pieczarki i paprykę smażyć na maśle.
3. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić, smażyć na oleju.
4. Mięso dodać do papryki i pieczarek. Dodać pół szklanki wody. Dusić przez pół godziny.
5. Na koniec dodać jogurt.
6. Gotowe placki polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

03.08.2011 22:18
Uwielbiam placki z takim sosem.

Ewelina38

12.07.2011 08:16
uwielbiam po węgiersku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat