Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo bez mięsa

4.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na leczo bez mięsa. Z papryk, pieczarek, cukinii, fasolki szparagowej i pomidorów.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
pieczarki 1/2 kilograma
cukinia 2 szt sztuki
cebula 2 szt sztuki
czosnek 2 ząbki
fasolka szparagowa 1/2 kilograma
pomidory 2 szt sztuki
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka węgierska słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo bez mięsa

Leczo bez mięsa - wersja tego popularnego dania ale po wegetariańsku. Smak dania pochodzi z warzyw i przypraw. Papryka węgierska nadaje aromatu oraz koloru. 

Warzywa obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Jeśli fasolka jet mrożona, to podgotowujemy ją wcześniej. Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw cebulę z papryką, potem dodajemy pieczarki oraz cukinię. Na koniec do warzyw dajemy pokrojone pomidory. I na sam koniec fasolkę. Można dla smaku dodać kostkę rosołową i podlać warzywa wodą. Jeśli pomidory mają mało soku, to dla lepszego aromatu i smaku można dodać nieco koncentratu. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec wciskamy ze 2-3 ząbki czosnku. Wedle upodobań.

Leczo bez mięso to pyszna wersja. Podaj je z kaszą bulgur lub świeżą bagietką. Zobacz więcej smakowitych i sprawdzonych przepisów na leczo:

Leczo z cukinii do słoików

Leczo bez papryki

Leczo z papryką i bakłażanem

Leczo z cukinią i kiełbasą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 02.11.2012 19:58
Z fasolką - super
matesko 01.10.2012 10:12
bardzo lubię
Stenka 30.09.2012 09:40
smaczne
Emiliozo 19.03.2012 07:52
bez mięsa też można jak widać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak