Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIESZONKI DROBIOWE PG

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuka
pieczarki 6-7 sztuka
cebula 1/2 sztuka
mozzarella w kulce 1 sztuka
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oliwa 1 szklanka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KIESZONKI DROBIOWE PG

Kroki postępowania

1
Piersi dobrze umyłam i osuszyłam. Każdą przekroiłam wzdłuż, tak,aby powstała "kieszonka". Obsypałam przyprawą do kurczaka, i pieprzem, zalałam oliwą i wstawiłam na noc do lodówki.
Krok 1 - KIESZONKI DROBIOWE PG foto
2
Pieczarki i cebulkę poszatkowałam i poddusiłam na patelni z dwoma łyżkami wody.

Mozzarelle odsączyła i pokroiłam w plastry.

Piersi wyciągnęłam z marynaty do kieszonki włożyłam ser mozzarella oraz farsz pieczarkowy ( jeśli posiadacie suszone pomidory to włożyć je do kieszonki, wcześniej posiekać ). Spiąć wykałaczkami,aby ser podczas pieczenia nie wypłynął, obsypać czerwoną papryką.. Pozostałą cześć marynaty wlać do naczynia w których będziemy piec mięsko.
Krok 2 - KIESZONKI DROBIOWE PG foto
3
Kieszonki piekłam w temp 160 stopni przez pół godziny.

Mięso wyszło soczyste i bardzo smaczne.
Krok 3 - KIESZONKI DROBIOWE PG foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak