Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIOSENNA KARKÓWKA PG

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 szkl
cebula 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 op
sos sojowy do smaku
czosnek 3-4 ząbek
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 przyprawa
karkówka 5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: WIOSENNA KARKÓWKA PG

Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać z obu stron przyprawą do karkówki oraz papryką czerwoną. Aby przyprawy dobrze się "trzymały" mięsa dociskam je ręką na mięsie lub przyklepuję :P. W naczyniu ułożyć jedną warstwę mięsa, ułożyć cebulę pokrojoną w plastry oraz plasterki czosnku, skropić sosem sojowym, zalać częścią oliwy, położyć kolejną warstwę karkówki i postępować, jak wcześniej. Przykryć folią, odstawić na min 3 godziny w chłodne miejsce a najlepiej na noc do lodówki.



Kotlety piec w temp 180 stopni przez ok 40 minut. Ja piekłam w piekarniku na tzw. "kratce", a więc "prawie" grillowo:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak