Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka kurczaka po turecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
salca troche
pieprz czerwony troche
Pieprz czarny grubo mielony Prymat troche
oliwa łyżka
sól gruboziarnista troche
czosnek 2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: udka kurczaka po turecku

udka umyj i osusz,natrzyj solą,rozdrobnionym czosnkiem a także salcą.Dodaj pieprz czerwony i czarny oraz oliwę.Pozostaw udka przez całą noc w tej marynacie a następnego dnia zapiekaj je w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak