Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa wątróbka.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 35 dag
cebula 1 szt
mąka 1 łyzka
masło 1 łyzka
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa wątróbka.

Wątróbkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wyciąć błonki i podzielić na mniejsze kawałki.Cebulę obrać i poszatkować.Na patelni rozgrzać olej włożyć cebulę i podsmazyć.Dodać wątróbkę posypaną mąką oraz masło i obsmażyć wątróbkę z każdej strony.Możemy na patelnę wlać 1-2 łyżki wody i dusić przez chwilę razem - wtedy będziemy mięli sosik.
Po wyjęciu na talerz wątróbkę doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.07.2013 07:42
już dawno nie robiłam
kate.500 06.06.2013 08:12
pyszna watrobka
Motorek 14.12.2012 08:47
smaczna
alaaa 17.11.2012 19:54
lubię taką z świeżą bułeczką
pacpaw 04.07.2012 21:05
czasami lubię taką przekąsić
IZABELA29 03.06.2012 10:56
bardzo lubię .
barbara11561 22.03.2012 21:32
pyszniutka:)
Mariusz10 20.03.2012 13:54
smaczna
Grażyna13 20.03.2012 10:30
Pycha, bardzo lubie :)
anemon 15.03.2012 07:22
Smaczny i szybki obiad gotowy.
IZABELA29 13.03.2012 16:38
dawno nie jadłam
misia53 13.03.2012 00:35
tylko drobiową wątróbkę lubię , więc wpraszam się...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak