Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 2 kg
olej 3 łyzki
kostka rosołowa 0,5 sztuki
majeranek 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony

Karczek myjemy, suszymy.
Do miski wlewamy olej, dodajemy pokruszoną połowę kostki rosołowej, majeranek, sól pieprz.
Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na całą noc - przykryte folią aluminiową.
Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego do 150*C piekarnika i pieczmy od 1h do 1,5h.
Kroimy ostudzone w plastry i wcinamy z pieczywem;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 03.04.2012 12:09
Doskonała domowa wędlina!
treonina 12.03.2012 08:51
świeży chlebek z takim karczkiem jest po prostu cudowny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak