Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa wg Ilony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
udko z kurczaka z podudziem 1 sztuka
pieczarki 30 dag
woda 2 litry
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
makaron 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa wg Ilony

Kroki postępowania

1
Mięso przekładamy do garnka wraz z przyprawami, zalewamy zimną wodą i wstawiamy na ogień. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do mięsa.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa wg Ilony foto
2
Po około 10 minutach ścieramy oczyszczone pieczarki. Dodajemy je do zupy. Całość dalej gotujemy do miękkości warzy i mięsa.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa wg Ilony foto
3
Mięso wyjmujemy z zupy, oddzielamy je od kości i kroimy na kawałki. Ponownie dodajemy do zupy, Zupę zaprawiamy śmietaną, następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa wg Ilony foto
4
Zupę podajemy z makaronem.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa wg Ilony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.09.2013 11:40
Super zupka
IKrakowianka 14.12.2012 23:15
zapowiada się smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak