Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser miętowo-czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
śmietana 30% 3/4 szkl.
śmietanfix 1 szt.
cukier puder 1 łyżka
jogurt naturalny 3/4 szkl.
listki mięty
likier miętowy 1 kieliszek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: deser miętowo-czekoladowy

czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,deskę do krojenia owinąć folią spożywczą i wylać na nią rozpuszczoną czekoladę następnie wstawić do lodówki aby zastygła,żelatynę rozpuścić w małej ilości wody,śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem,dodać jogurt i rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać,na koniec wlać likier miętowy ponownie wymieszać.schłodzoną czekoladę wyjąć z lodówki foremką wyciąć serduszka i przekładać je musem miętowym udekorować listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 18.03.2012 15:26
pyszny
ziutula
ziutula 17.03.2012 14:53
bardzo lubię takie zestawienie smaku...
MAR3STA 14.03.2012 15:56
super
Kasiax18 12.03.2012 19:51
ciekawe...
Kamila/kami007 12.03.2012 12:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak