Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 0,5 kg
piwo jasne 0,5 l
ketchup 4 łyżki
olej 4 łyżki
sól
pieprz
jarzynk 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w piwie

Żeberka podzielić na porcje i natrzeć wymieszaną Jarzynką z solą i pieprzem. Z piwa, ketchupu i połowy oleju sporządzić zalewę. Żeberka włożyć do zalewy na 0,5 godziny. Po upływie tego czasu pozostały olej rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim żeberka wyjęte z zalewy. gdy żeberka będą zarumienione dodać na patelnię zalewę i dusić pod przykryciem ok. 25 minut. Powstały w czasie duszenia sos zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak