Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z Jabłkiem i Cynamonową Kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 gram
jajko 3 szt
mąka tortowa 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 3/4 szklanka
cukier drobny 1/2 szklanki
mleko 6 łyżek
kruszonka
margaryna 125 gram
cukier drobny 3/4 szklanki
mąka krupczatka 1/2 szklanki
mąka tortowa 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
DODATKOWO:
jabłka 1 i 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z Jabłkiem i Cynamonową Kruszonką

Margarynę utrzeć z cukrami ,jajkami na gładką masę.Na koniec ciasto wymieszać z mlekiem i przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia .Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miski i wyrobić palcami na kruszonkę .2/3 części kruszonki wyłożyć na dno średniej wielkości blaszki (24cm na 26cm) wyłożonej papierem do pieczenia.Kruszonkę palcami docisnąć do dna ,potem na całość wyłożyć ciasto i wyrównać .Na cieście ułożyć jedno przy drugim kawałki obranych jabłek .Na jabłka posypać pozostałą kruszonką. Piec w 160 stopniach przez 40-50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 01.06.2012 17:36
pycha
Maniek2 27.04.2012 09:10
lubię takie
smakowita 12.03.2012 10:20
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
jolanta19 12.03.2012 10:11
pycha
aginaa 11.03.2012 20:29
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak