Udziec barani po myśliwsku

Udziec barani po myśliwsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec barani

    1 kg
  • masło

    15 dkg
  • jałowcówka

    100 ml
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udziec posolić, popieprzyć, posmarować dobrze ze wszystkich stron masłem; nabić na rożen i piec ok 1 godz. co jakiś czas polewając masłem. Na 5 minut przed zakończeniem pieczenia podgrzać jałowcówkę i polać nią udziec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat