Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z zasmażką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag
masło 2 łyżki
jajko 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
majeranek
mąka
śmietana
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z zasmażką

Kiełbasę pokroić na kawałki, zalać wodą i zagotować. Dodać liść laurowy i majeranek. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, lekko zagęścić zupę, doprawić do smaku. Jajka ugotować, obrać, pokroić na kawałki. Dodać do zupy. Można dodać łyżkę kwaśnej śmietany. Można też podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 11.03.2012 12:07
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak