Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 sztuk
mleko 34/ szklanki
woda 1/4 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście naleśnikowym

Pieczarki oczyścić, umyć i osączyć. Oprószyć pieprzem i solą. Mleko, wodę, jajko i mąkę wymieszać. Mąki dodać tyle by powstało gęste ciasto. Można dodać przyprawę kuchenną. Przygotowane pieczarki zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak