Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z selerem naciowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 4 szt
cukinia 1/2 szt
wywar z kurczaka 500 ml
masło 1 łyżka
śmietana słodka 100 ml
ryż 100 g
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z selerem naciowym

- 4 łodygi selera naciowego
- 1/2 cukinii dużej (około 800g)
- mała zielona papryka
- 500ml wywaru
- 1 łyżka masła

- 100ml słodkiej śmietanki 18%
- 100g ryżu białego

Z selera naciowego wykorzystaj łodygi, pokrój w talarki. Cukinię umyj i wydrąż, krój ze skórą. Paprykę pokrój na 8 części i wydrąż.
Warzywa gotuj w wywarze aż zmiękną (około 20 min), zmiksuj blenderem. Podawaj np z ryżem jaśminowym i śmietaną słodką.
Lekkie i bogate w aromaty:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.04.2013 11:16
przepięknie podane :)
smerfetka79 04.12.2012 23:13
jaka fajna zupka
Rafał10 23.04.2012 18:04
super !
kriso 14.03.2012 03:49
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak