Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety pomidorowe II.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
mleko
Bułka tarta klasyczna Prymat
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cebula 1
kostka rosołowa
Papryka ostra mielona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
jajko 1
natka pietruszki
mąka 2 łyżki
woda
chleb czerstwy 2 skibki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety pomidorowe II.

Kroki postępowania

1
Chleb namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mielonego z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Wszystko wyrobić.
Krok 1 - Pulpety pomidorowe II. foto
2
Dodać startą na tarce cebulę i 2 łyżeczki koncentratu pom.
Krok 2 - Pulpety pomidorowe II. foto
3
Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie i rozmieszać z koncentratem i odrobiną natki pietruszki.
Krok 3 - Pulpety pomidorowe II. foto
4
Z mięsa uformować klopsy i zagotować w sosie. Dusić ok 20 minut.
Krok 4 - Pulpety pomidorowe II. foto
5
Wyjąć pulpety i zaciągnąć sos.
Krok 5 - Pulpety pomidorowe II. foto
6
Sos zaciągnąć wodą z mąką. 3/4 szkl. wody i 2 łyżki mąki.
Krok 6 - Pulpety pomidorowe II. foto
7
A dla tych co dbają o linię pulpeciki bez sosu :)
Krok 7 - Pulpety pomidorowe II. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 18.09.2012 10:44
oj dawno nie robiłam:) mniam
aginaa 12.03.2012 20:17
pyszne :)
Sroczka 11.03.2012 13:55
Moja rodzina bardzo takie lubi.
Beatris 11.03.2012 13:44
Pyszna klasyka. Często takie robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak