Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Casto francuskie zrolowane z szynką i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
szynka z indyka 150 gram
ser żóły 150 gram
szczypioerk 0,5 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Casto francuskie zrolowane z szynką i serem

Kroki postępowania

1
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego.
Nakłuwamy widelcem.
Szynkę i ser kroimy w kostkę, szczypior siekamy.
Rozsypujemy po całej powierzchni pokrojone składniki.
Krok 1 - Casto francuskie zrolowane z szynką i serem foto
2
Dodajemy sól, pieprz i słodką-paprykę.
Zawijamy krótszy bok w kierunku dłuższego.
Tniemy na 2 centymetrowe kawałki.
Układamy na papierze do pieczenia.
Pieczemy 20 minut w 180*C z termoobiegiem.
Krok 2 - Casto francuskie zrolowane z szynką i serem foto
3
Podajemy ciepło lub ostudzone, ja dodatkowo dodałam kiełki rzodkiewki na rulon:)
Krok 3 - Casto francuskie zrolowane z szynką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 28.03.2012 08:27
Wygląd zachęca do wypróbowania :-) Piękne.
cris04 12.03.2012 16:51
Ostatnio robiłam w ten sposób pizzę ,trochę więcej pracy ,ale efekt też fajny.Teraz wypróbuję" francuza"
Agiatis 11.03.2012 11:46
jest- zjedliśmy na jednym posiedzeniu:)
paulisia_elk 11.03.2012 11:38
Musi być smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak