Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek bez kości 1 kg
jajko 1 sztuka
cebula 2 sztuki
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Klops

Karczek myjemy suszymy, kroimy w mniejsze kawałki.
Cebule obieramy, kroimy na mniejsze części.
Mielimy mięso w maszynce razem cebulą.
Dodajemy jajko, sól, pieprz - wszytko mieszamy, aby połączyły się składniki.
Mięso możemy układać na blaszce w postaci dwóch dużych cygar - my tak robimy, lub włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy tzw keksówki.
W obu przypadkach pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku i pieczemy 1h do 1,5h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.01.2014 22:48
skorzystam z przepisu i zrobię taki
angelika14 13.07.2012 12:51
koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak