Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowy gulasz z żołądków

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na śmietanowy gulasz z żołądków drobiowych, z dodatkiem świeżej aromatycznej natki pietruszki.

Składniki:

żołądki drobiowe 1/2 kilograma
margaryna 1/4 kostki
cebula 1 sztuka
śmietana 1 (ok. 200gr) opakowanie
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowy gulasz z żołądków

Na patelni roztopić margarynę. Dodać pokrojoną drobno cebulkę i zrumienić. Dodać pokrojone drobno żołądki. Smażyć do miękkości. Co jakiś czas podlewając troszkę wodą. Gdy będą miękkie śmietanę wlać do garnuszka, dodać mąkę, roztrzepać i zatrzepać sos. Dodać sól i pieprz oraz kucharek wg uznania. Posypać natką pietruszki. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 24.04.2012 06:53
smacczny
pioge7 24.04.2012 06:52
smacczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak