Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna z kapustą pekińską

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1/2 szt
por 1/3 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
ryż 1/2 szkl
papryka mielona
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna z kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
do gotującej się wody dodać pokrojone warzywa, doprawić kucharkiem i gotować 10 minut następnie dodać sprawionego i poporcjowanego karpia i gotować 15 minut po tym czasie rybę wyjąć i dosypać ryżu, gotować 10 minut
Krok 1 - zupa rybna z kapustą pekińską foto
2
kapustę pekińską pokroić na dość grube paski, dodać do zupy i gotować na wolnym ogniu 10 minut
Krok 2 - zupa rybna z kapustą pekińską foto
3
doprawic solą , pieprzem i dużą ilością papryki,aby zupa byla dość pikantna
Krok 3 - zupa rybna z kapustą pekińską foto
4
podawać posypane zieloną pietruszką i papryką
Krok 4 - zupa rybna z kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 17.03.2013 17:45
bardzo dobry pomysł
owca441 10.09.2012 19:50
pychotka
owca441 10.09.2012 19:50
pychotka
Mariusz10 06.06.2012 21:14
fajna
kuklik 15.03.2012 08:09
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak