Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuleczki mięsno-pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kajzerka 1 szt
żółtko jajek 1 szt
sól
pieprz
pieczarki 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki mięsno-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa, dodać także przyprawy i żółtko, wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Pieczarki umyć i osuszyć
Krok 1 - kuleczki mięsno-pieczarkowe foto
2
z pieczarek wyciąć ogonki i napełnić je farszem formując kształtne kuleczki
Krok 2 - kuleczki mięsno-pieczarkowe foto
3
obtoczyć je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano
Krok 3 - kuleczki mięsno-pieczarkowe foto
4
podawać z ketchupem
Krok 4 - kuleczki mięsno-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 20.12.2013 17:13
smaczne danie
berys18 13.02.2013 09:55
fajne kuleczki
owca441 10.12.2012 20:09
swietne
magdziorka6 13.05.2012 21:08
mniam te kuleczki
misia53 11.03.2012 09:23
oj, jakie to fajne....
ziutula
ziutula 11.03.2012 08:43
smaczne te kuleczki..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak