Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślane purée ziemniaczane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
sól szczypta
masło 2 łyżki
mleko 3-4 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Maślane purée ziemniaczane

Ziemniaki obieram, kroję w kawałki (dowolne) i gotuję w osolonej wodzie, aż będą miękkie (ok. 15-20 minut).
Ugotowane przeciskam przez praskę lub rozgniatam dokładnie widelcem, dodaję masło oraz mleko i mieszam na jednolitą masę. Dodaję także koperek.
Purée podaję na gorąco do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda28 14.09.2012 21:00
moje ulubione
Anio?eczek 28.08.2012 16:19
pycha
barbara11561 23.04.2012 07:05
pyszne też często robię:)
IZABELA29 20.04.2012 13:36
dobre
Misiabe 17.04.2012 13:01
moje dzieciaki mają własnie faze na takie ziemniaczki :P
Katarzyna59 16.04.2012 09:43
smaczne
Hanna5 12.04.2012 10:45
fajne
gottrina 11.03.2012 09:22
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak