Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
jajko 1 szt
sól do smaku
bulion drobiowy do smaku
pieczarki 200 g
mąka ziemniaczana do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone w sosie pieczarkowym

Do mięska dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy według uznania. Formujemy kotlety i lekko podsmażamy na tłuszczu. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku. Do masełka dodajemy bulion, czyli kostkę bulionową rozpuszczoną w ok szklance wody. Dodajemy kotlety i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku wg uznania i zaprawiamy sos mąką ziemniaczaną. Zamiast mąki można użyć specjalnego produktu do zagęszczania sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.10.2013 08:13
bardzo lubimy takie kotlety
Krystyna32 17.06.2013 16:36
bardzo lubię
Katarzyna59 03.04.2013 14:18
smacznie i fajne
Łukasz15 23.01.2013 21:10
Przepyszne
Chojłówna 04.07.2012 17:45
mniam
krokodyl 04.07.2012 15:26
mniam
koala 24.05.2012 23:28
extra kotleciki:)
Renata16 24.04.2012 15:03
są kuszące
Wacław 01.04.2012 10:35
pyszniutkie !
olkaaa 22.03.2012 11:09
bardzo lubię
dabrowianka 14.03.2012 21:56
musi być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak