Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baza bulionowa do zup i sosów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
woda l
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw trochę
włoszczyzna porcja

Przepis i sposób przygotowania na: baza bulionowa do zup i sosów

skrzydełka umyj i zalej litrem zimnej wody,zacznij gotować na małym ogniu,następnie dodaj do tego pokrojoną w mniejsze części włoszczyznę.gotuj wszystko razem na małym ogniu dokładnie zbierając szumowiny.na samym końcu dopraw do smaku.odcedź rosół tak aby skrzydełka i włoszczyzna były razem a plyn osobno.płym idealnie nadaje sie jako baza do zup i sosów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak