Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kisiel truskawkowy 1 opakowanie
śmietana 30% 1 opakowanie
woda 0.5 litra
cukier do smaku
sól do smaku
owoce 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na gorąco

Kroki postępowania

1
Najpierw zrób kisiel. Z pół litra wody odlej szklaneczkę, wsyp do niej zawartość opakowania, wymieszaj a pozostałą część wody zagotuj. Następnie gdy woda zacznie wrzeć wlej rozpuszczony proszek i energicznie mieszaj.
Krok 1 - Deser na gorąco foto
2
Ubij śmietanę z odrobiną soli. Gdy śmietana będzie już prawie ubita dodaj cukier- około 1 łyżki- to już zależy od Ciebie:)
Krok 2 - Deser na gorąco foto
3
Przygotuj owoce-np. czerwoną porzeczkę, jagody. Mogą być również mrożone.
Krok 3 - Deser na gorąco foto
4
Kisiel wlej do salaterek.
Krok 4 - Deser na gorąco foto
5
Na kisiel nałóż śmietanę i udekoruj owocami.Polecam spożywać szybko, póki śmietana się nie rozpuści:) Smacznego:)
Krok 5 - Deser na gorąco foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 02.06.2012 18:14
pyszny deserek
Mysiunia 20.03.2012 11:10
jaki pyszny deserek :)
Kas2 13.03.2012 14:02
kuszący
edi 11.03.2012 21:53
smaczny :)
ziutula
ziutula 10.03.2012 23:06
niby tylko kisiel ale jaki smaczny ze śmietaną..
cooleczka 10.03.2012 20:38
fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak