Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 50 gram
czekolada mleczna 50 gram
masło 1 łyżka
mleko 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Obie czekolady rozdrabniamy na małe kawałki, następnie roztapiamy je w kąpieli wodnej stale mieszając. Dodajemy mleko oraz masło i mieszamy do momentu, aż masa będzie gładka. Należy w miarę szybko posmarować torty lub ciasta polewą zanim zdąży zastygnąć. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.08.2013 09:41
Fantastyczna polewa
Magdalena1110 23.05.2012 19:19
dobre
Magdalena1110 23.05.2012 19:19
dobre
Ada-Gaba 05.05.2012 07:39
dobra
berys18 04.05.2012 07:58
fajny pomysł
Tika4444 20.04.2012 12:55
super
Emiliozo 15.04.2012 09:17
smaczna
kanu83 14.04.2012 09:21
super
zdzislawa2 24.03.2012 18:14
pyszna polewa
Wacław 24.03.2012 09:44
pycha !
Emiliozo 19.03.2012 07:50
coś dla mnie
Dorian 17.03.2012 07:44
pycha
ewaa 13.03.2012 15:04
super
kate.500 12.03.2012 08:01
super pyszna
olkaaa 11.03.2012 11:49
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak