Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini beziki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt.
cukier puder 3/4 szkl.
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: mini beziki

białko ubić na sztywno z dodatkiem soli pod koniec ubijania stopniowo sypać cukier puder blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub pergaminem a ubite białka nakładać do szprycy i wyciskać małe kwiatuszki wstawić do średnio nagrzanego piekarnika do 140-150st.najlepiej z termoobiegiem i suszyć co jakiś czas doglądać aby się za bardzo nie wysuszyły bo się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.12.2013 07:22
bardzo lubię
Motorek 22.03.2012 00:16
smaczne
ziutula
ziutula 20.03.2012 16:26
lubię takie beziki kawą polać...
foczka-ks 10.03.2012 22:10
super muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak