Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio wołowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa
oliwa
musztarda
sok z cytryny
sól
pieprz
parmezan
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio wołowe

Polędwicę dokładnie oczyszczamy z błon i żyłek. Następnie owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Mięso stężeje, ale się nie zamrozi. Dzięki temu będzie nam łatwiej kroić cieniutkie plasterki. Aby plasterki były jeszcze cieńsze, umieszczamy mięso pomiędzy dwoma warstwami folii spożywczej i wałkujemy.
Plastry mięsa rozkładamy na talerzu i polewamy sosem powstałym ze zmieszania oliwy i musztardy w stosunku 5:1, kilku kropel soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Całość zdobimy plastrami parmezanu i rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 25.11.2012 11:16
super
Cukiereczek13 20.09.2012 00:38
wygląda super
Anna169Hosz 16.05.2012 11:23
Pyszności.
smerfetka79 14.05.2012 12:24
Wygląda znakomicie:)
Grażyna13 17.04.2012 10:04
Super :)
hastalavista 04.04.2012 21:01
uwielbiam :)
emeslive 03.04.2012 12:04
Bardzo lubię, a ten przepis jest super. Takie właśnie powinno być carpaccio!
AGNIESZKA103 26.03.2012 09:57
jeszcze nigdy tego nie probowalam a wyglada smakowicie
Łukasz15 19.03.2012 09:10
super
luki1984 18.03.2012 18:57
fajnie wygląda
aginaa 14.03.2012 18:00
wyglada wspaniale
foczka-ks 10.03.2012 22:10
smacznie
stokrotka 10.03.2012 17:13
fajny przepis
anula250 10.03.2012 16:29
super przepis :)
Emilia22 10.03.2012 16:23
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak