Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone karasie wg Ilony

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-1,5 szklanki
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone karasie wg Ilony

Kroki postępowania

1
Ryby po oczyszczeniu skrapiamy sokiem z cytryny, następnie oprószamy solą morską, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym mielonym. Sokiem z cytryny skrapiam obficie wnętrze ryby. Możemy użyć również specjalnej mieszanki przypraw do ryb.
Krok 1 - Smażone karasie wg Ilony foto
2
Jajka roztrzepujemy w talerzu. Rybki panierujemy w jajku( na zdjęciu jajku z dodatkiem przypraw).
Krok 2 - Smażone karasie wg Ilony foto
3
Następnie panierujemy je bułce tartej( można ją zastąpić mąką).
Krok 3 - Smażone karasie wg Ilony foto
4
Smażymy je na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Smażone karasie wg Ilony foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Smażone karasie wg Ilony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 09.10.2013 17:30
Pyszne jedzonko :-)
Iwusia 27.06.2013 23:40
bardzo dobre rybki
IKrakowianka 16.03.2013 23:11
bardzo lubię takie smażone ryby
Katarzyna/kate1980 17.05.2012 21:57
ale fajniutkie
bietka 03.05.2012 08:00
pycha
Joanna83 10.03.2012 19:40
Bardzo lubię te słodkawe mięsko karasi,żeby tylko miały mniej ości...:)
stokrotka 10.03.2012 17:15
lubię rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak