Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło makrelowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 10 dkg
Ser smażony 10 dkg
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oregane 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło makrelowe

Mięso makreli oddzielamy od skóry, usuwamy ości, rozdrabniamy. Do makreli dodajemy serek smażony. Wstępnie podgrzewamy – ja to zrobiłam w kuchence mikrofalowej, ale można i tradycyjnie – dodajemy kminek, oregano i pieprz, mieszamy. Znowu podgrzewamy – całość musi mieć półpłynną konsystencję – dodajemy pastę wasabi. Po wymieszaniu jeszcze raz podgrzać, tak żeby szło ją rozsmarować (pasta szybko stygnie) i ciepłą nakładać na chleb. Zimną pastę natomiast można kroić i w ten sposób układać na pieczywie. Można posypać szczypiorkiem lub koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 01.07.2012 22:15
ciekawe przepis :D
cooleczka 10.03.2012 20:18
ciekawe połączenie :)
iziona 10.03.2012 07:40
Pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak